Lezing: "Staatsbezoeken"; Grote Kerk Apeldoorn

5 november 2021

STAATSBEZOEKEN, de rode loper uit voor Oranje

Bud Rellum (Zeist, 4 juni 1952) was van 2015-2018 liaison officier tussen het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Koninklijk Huis en verantwoordelijk voor de Staatsbezoeken van het Koninklijk Paar. Hij geeft het publiek op heldere, soms humorvolle wijze een inkijk bij wat er al komt kijken bij de organisatie van Staatsbezoeken. Vanaf het moment dat het formele besluit is genomen een Staatsbezoek te brengen tot en met het Staatsbezoek zelf. ZM de Koning heeft Bud Rellum bij zijn pensionering de Huisorde van Oranje verleend.

Staatsbezoeken en de media

Justine Marcella (Soestdijk, 12 december 1970) is Koninklijk Huis journalist en koningshuisdeskundige. Vanaf januari 2012 is ze hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten en sinds de zomer 2020 is zij Koninklijk Huis deskundige bij RTL Boulevard. Justine Marcella was journalist bij televisieprogramma's als Blauw Bloed (2006-2012) en actualiteitenprogramma's voor SBS6 en AT5. Justine Marcella reist
regelmatig mee met Staatsbezoeken en vertelt vanuit media perspectief over haar ervaringen.

Vorstelijke muziek

De lezing werd muzikaal opgeluisterd door een ensemble van het Orkest Koninklijke Marechaussee onder leiding van kapitein Peter Kleine Schaars.

Huwelijksdiadeem

In bruikleen van Coster Diamonds Amsterdam was tijdens de lezing een replica van het unieke huwelijksdiadeem van HM Koningin Maxima te bewonderen. Het sterrendiadeem stond centraal opgesteld in de middenruimte van de Grote Kerk zodat de deelnemers aan de lezing het allen op weg naar hun zitplaatsen konden bewonderen.

TOP