16 Juli 2022, Concert Douane Orkest Oranjepark

Het jaarlijkse concert in het Oranjepark, een samenwerking van Stichting Koninklijk Apeldoorn  en het Erfgoedplatform Apeldoorn, is inmiddels een traditie geworden, mede dankzij steun van de gemeente Apeldoorn en de Rabobank Apeldoorn. Na optredens in vorige jaren van het Orkest Koninklijke Marechaussee verzorgt dit jaar het Nederlands Douane Orkest een optreden. Beide orkesten zijn regelmatig te gast in het Oranjepark.

Het concert van het Nederlands Douane Orkest is op zaterdagmiddag 16 juli a.s. van 14.00 – 16.00 uur bij de Muziekkoepel in het Oranjepark. Er wordt een gevarieerd programma gebracht van diverse muziekstijlen.
Voor meer informatie download hier de flyer.

14 mei 2022, overhandiging cheque t.w.v. € 650,- aan Bobbie Foundation

Stichting Koninklijk Apeldoorn ondersteunt Bobbie Foundation door acties op Koningsdag 2022 in het Oranjepark.

De voorzitter van Stichting Koninklijk Apeldoorn, Berry van den Hout, overhandigt een cheque met alle opbrengst van de Koningsdag 2022 actie ter waarde van € 650,- aan mevrouw Lianne Tijmes van Bobbie Foundation.

17 augustus 2022, lezing Hoog Soeren

Lezing Hoog Soeren en de Oranjes op 17 augustus a.s. 15.00 uur – 17.00 uur in de Kapel van Hoog Soeren (Hoog Soeren 44). Spreker: Huub Ummels.
Toelichting: Hoog Soeren en het Koninklijk Huis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het was de woonplaats van het personeel dat in de bossen van het Kroondomein werkte. Koning Willem III zorgde voor een waterput en koningin Wilhelmina voor de waterleiding en andere dorpsvoorzieningen, zoals het Zusterhuis.
In de serie Atlas van Apeldoorn zet CODA in samenwerking met de partners van het Erfgoedplatform Apeldoorn zoals Stichting Koninklijk Apeldoorn jaarlijks één wijk of dorp in de gemeente Apeldoorn in de schijnwerpers. Tot en met oktober 2022 staat deze editie in het teken van Hoog Soeren.

Graag aanmelden vóór 14 augustus via een e-mail naar ellen_oomen@hotmail.com onder vermelding van naam, telefoonnummer en het aantal deelnemers.
Deelnemen aan de lezing is kosteloos.

16 juli 2022, Concert in Oranjepark

Het jaarlijkse concert in het Oranjepark, een samenwerking van Stichting Koninklijk Apeldoorn en het Erfgoedplatform Apeldoorn, is inmiddels een traditie geworden, mede dankzij steun van de gemeente Apeldoorn.

Na optredens in vorige jaren van het Orkest Koninklijke Marechaussee verzorgt dit jaar het Nederlands Douane Orkest een optreden op zaterdagmiddag 16 juli a.s. in het Oranjepark. Nadere bijzonderheden over aanvangstijdstip en programma volgen.

27 april 2022, Koningsdag actie voor Bobbie Found

Stichting Koninklijk Apeldoorn ondersteunt Bobbie Foundation door op Koningsdag 2022 aandacht te vragen voor de foundation, door leuke acties!

Stichting Koninklijk Apeldoorn is op Koningsdag 2022 aanwezig in het Oranjepark in Apeldoorn met leuke acties waaronder popcorn eten voor € 1,00 en ‘je eigen foto maken’!
Alle opbrengsten schenkt de stichting aan Bobbie Foundation! https://bobbiefoundation.nl/

Maart 2022, reactie van prinses Amalia 18 jaar

5 november 2021, lezing Staatsbezoeken

De lezing: “Staatsbezoeken” vond plaats vrijdag 5 november 2021 in de Grote Kerk.

De jaarlijkse lezing, die in 2020 door de aanscherping van de coronamaatregelen moest worden uitgesteld, vond plaats op 5 november 2021 in de Grote Kerk.

Lees meer over de lezing…

Augustus 2020, Stichting Erfgoed Prinses Marianne veelbelovend van start

In augustus 2020 is Stichting Erfgoed Prinses Marianne opgericht. Het doel van de Stichting is het verzamelen, bewaren en verspreiden van kennis omtrent het leven en het erfgoed van Prinses Marianne der Nederlanden (1810-1883). In de media is hieraan verheugend veel aandacht besteed. In de nieuwsbrief leest u meer over wie zij was.

Lees verder…

Klik om onze folder te downloaden

TOP