25 mei 2023, podcast Koning Willem Alexander

Willem-Alexander werd ingehuldigd. Van Prins van Oranje werd hij op 30 april 2013 Koning. Hoe beleefde hij de periode van toen tot nu? Vanuit zijn werkkamer in Paleis Huis ten Bosch wordt, samen met Edwin Evers, in 10 afleveringen teruggeblikt op het afgelopen decennium als staatshoofd

17 mei 2023, Michel van Maarseveen kondigt vertrek aan bij Paleis Het Loo

Michel van Maarseveen kondigt zijn vertrek aan per 1 augustus 2023 als algemeen directeur van Paleis Het Loo. Stichting Koninklijk Apeldoorn is hem zeer erkentelijk voor de goede samenwerking in het voorbije decennium.

21 april, Grand Opening Paleis Het Loo

Op 21 april is de opening van Paleis Het Loo gevierd met een show vol projecties, live muziek, dans en licht.En dit allemaal met het bassecour als podium en het paleis als decor.De openingsshow van 20 minuten is te zien op de website van Paleis Het Loo. www.paleishetloo.nl

Het publiek bestond uit 1500 mensen, waaronder medewerkers van Paleis het Loo. Speciaal te gast was zijne Majesteit de Koning, die voorafgaand aan de opening de uitbreiding heeft bezocht.

15-20 maart, Apeldoorn in de schijnwerpers met Royal Light Festival

Van 15 tot 20 maart 2023 vormt Apeldoorn het decor voor de eerste editie van het Royal Light Festival. De route van drie kilometer voert langs bijzondere lichtkunstwerken tussen de binnenstad en Paleis Het Loo en vertellen in een lichtshow het verhaal over koninklijk Apeldoorn. De route loopt langs koninklijke locaties, zoals de Naald, de Grote Kerk en het Oranjepark en wordt gesierd door zeven lichtkunstwerken van lichtkunstenaars met internationale allure of lokale talenten.

De lichtshows bij Paleis Het Loo in april 2022 waren een voorproefje van wat lichtkunst kan doen. Aandacht rondom heropening Paleis Het LooHet Royal Light Festival is in 2023 gekoppeld aan de heropening van Paleis Het Loo. Lokale samenwerkingHet idee voor het Royal Light Festival is ontwikkeld door Apeldoorn Partners, Paleis Het Loo, CODA, GIGANT en Acec en komt mede tot stand door gemeente Apeldoorn. Productiebureau Out of the Rat Race produceert het festival.


21 februari 2023, Lezing Paleis Het Loo veranderd en vernieuwd

Na een ingrijpende verbouwing is Paleis Het Loo klaar voor de toekomst.
De opbrengst van de lezing gaat naar Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. U ondersteunt met uw aanwezigheid zo ook verschillende kinderen en gezinnen in de omgeving die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En wordt mogelijk gemaakt door Kiwanis Apeldoorn Het Loo.

Locatie: Proeflokaal De Vlijt, Vlijtseweg 114, 7317 AG Apeldoorn
Aanvang: 20.00 uur  Kosten: € 25,- pp (incl. koffie/thee en 1 drankje)

22 december 2022, kerstconcert Grote Kerk

De Vereniging Oud Apeldoorn en Stichting Koninklijk Apeldoorn organiseren onder auspiciën van het Erfgoedplatform Apeldoorn een kerstconcert op donderdag 22 december 2022 om 20.00 uur in de Grote Kerk aan de Loolaan. Deze avond treedt het Orkest Koninklijke Marechaussee op onder leiding van dirigent kapitein Peter Kleine Schaars. Solistische medewerking wordt verleend door de sopraan Céline Janssen. De gemeente Apeldoorn is blij met dit initiatief en maakt het concert mede mogelijk.

Kaarten voor dit concert kunnen voor € 3,50 per persoon worden aangeschaft vanaf  vrijdag 2 december a.s. bij Primera Westra, Mercatorplein, Ordenplein en Ugchelseweg, Ugchelen en bij het archief van de  VOA in het ACEC gebouw aan de Roggestraat 44, op maandag 5, 12 en 17 december a.s. van 13.30 tot 16.00 uur. Het concert begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur en eindigt om 22.00 uur.

13 & 22 november 2022, herdenkingen

Bij enkele herdenkingen in Apeldoorn worden door de stichting bloemen gelegd. Dit gebeurde op Remembrance day op 13 november bij het monument van de man met de twee hoeden aan de Loolaan. Verder werd op 25 november een bloemstuk gelegd bij het Keienmonument bij de Koning Willem III kazerne ter herinnering aan gesneuvelde verzetsmensen en Amerikaanse militairen.

18 november 2022, lezing Prins Bernhard

Prins Bernhard terug in het nieuws

Op 18 november had de jaarlijkse lezing plaats van Stichting Koninklijk Apeldoorn in gebouw Irene van de Grote Kerk. De oud-geschiedenisleraar Evert de Graaf uit Putten ging uitgebreid in op het leven van Prins Bernhard onder de titel: ‘Van sprookjesprins tot “schavuit” van Oranje”.
Op 13 december a.s. verschijnt een boek over Prins Bernhard het de titel “Bernhards oorlog; Het leven van een prins in ballingschap” van de schrijver Dik van der Meulen.

Klik om onze folder te downloaden

TOP