26 mei 2023; 100 jaar geschiedkundige vereniging Oranje-Nassau

Zijne Majesteit de Koning is vrijdagmiddag 26 mei op Paleis Het Loo in Apeldoorn aanwezig bij de viering van het 100-jarig bestaan van de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau. De Koning woont een deel van het jubileumsymposium bij en spreekt met leden van de vereniging en met de wetenschappers die lezingen verzorgen over het vieren van feest door de eeuwen heen.

25 mei 2023; podcast Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander werd ingehuldigd. Van Prins van Oranje werd hij op 30 april 2013 Koning. Hoe beleefde hij de periode van toen tot nu? Vanuit zijn werkkamer in Paleis Huis ten Bosch wordt, samen met Edwin Evers, in 10 afleveringen teruggeblikt op het afgelopen decennium als staatshoofd.

beluister de podcast

17 mei 2023; Michel van Maarseveen kondigt vertrek aan bij Paleis Het Loo

Michel van Maarseveen kondigt zijn vertrek aan per 1 augustus 2023 als algemeen directeur van Paleis Het Loo. Stichting Koninklijk Apeldoorn is hem zeer erkentelijk voor de goede samenwerking in het voorbije decennium.

15 mei 2023; boekpresentatie Koninklijk Oranjekind

De boekpresentatie van Koninklijk Oranjekind vond plaats op 15 mei 2023.  Dit rijk geïllustreerde boek ‘Koninklijk Oranjekind’ gaat over het leven en de dood van de ‘koningskinderen’ van het Huis Oranje-Nassau. Het gaat om die prinsen en prinsessen die in het voorbije ruim tweehonderdjarige bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden in de schaduw hebben geleefd van de troonopvolger of regerende vorst(in).

lees meer

4 mei 2023; dodenherdenking Oranjepark

Ieder jaar legt een delegatie van het bestuur van Stichting Koninklijk Apeldoorn gezamenlijk met vele andere organisaties in Apeldoorn, een krans ter gelegenheid van Dodenherdenking in het Oranjepark 


26 april 2023; Koninklijke onderscheiding voor Michiel Tattersall

Traditioneel vond de dag voorafgaand aan Koningsdag de ‘Lintjesregen’ plaats. Marechaussee kapitein Tattersall, tevens bestuurslid van Stichting Koninklijk Apeldoorn werd verrast en benoemd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden. Hij ontving de onderscheiding als waardering voor zijn inzet voor de krijgsmacht. 

lees meer

25 april 2023; nieuwe Commandant Opleiding- en Trainingscentrum (OTC) Koninklijke Marechaussee

Kolonels blikken terug en kijken vooruit

Op dinsdag 25 april 2023 heeft kolonel Willemijn Arends het commando over het Opleidings- en Trainingscentrum van de Koninklijke Marechaussee overgenomen van ranggenoot Frank Rippens.

Vijf jaar lang gaf Rippens leiding aan het opleidingscentrum. In die tijd beëdigde hij ruim 2700 leerlingen en reikte hij aan hen het diploma uit, zowel luitenants, wachtmeesters als marechaussees. In zijn speech blikte hij kort terug op zijn periode op het OTC. Rippens bedankte alle collega’s voor de fijne en collegiale samenwerking en verbinding. 

lees meer

21 april 2023; Grand Opening Paleis Het Loo

Op 21 april is de opening van Paleis Het Loo gevierd met een show vol projecties, live muziek, dans en licht.En dit allemaal met het bassecour als podium en het paleis als decor.De openingsshow van 20 minuten is te zien op de website van Paleis Het Loo. www.paleishetloo.nl Openingshow

Het publiek bestond uit 1500 mensen, waaronder medewerkers van Paleis het Loo. Speciaal te gast was zijne Majesteit de Koning, die voorafgaand aan de opening de uitbreiding heeft bezocht.

TOP