Lezing staatsbezoeken 5 november 2021

De lezing: “staatsbezoeken” vindt vrijdag 5 november 2021 plaats in de Grote Kerk.

Vanwege de gewijzigde coronamaatregelen kan de uitgestelde lezing van vorig jaar dit jaar op 5 november wel gehouden worden.

Lees meer over de lezing en het bestellen van kaarten…

Stichting Erfgoed Prinses Marianne veelbelovend van start

In augustus 2020 is Stichting Erfgoed Prinses Marianne opgericht. Het doel van de Stichting is het verzamelen, bewaren en verspreiden van kennis omtrent het leven en het erfgoed van Prinses Marianne der Nederlanden (1810-1883). In de media is hieraan verheugend veel aandacht besteed. In de nieuwsbrief leest u meer over wie zij was.

Lees verder…

Nieuwe informatie folder

Nieuwe informatie folder Stichting Koninklijk Apeldoorn

Download hier de folder…

Bestuurswissel 25 mei 2018

Berry van den Hout is vanaf 25 mei 2018 de nieuwe voorzitter van Stichting Koninklijk Apeldoorn.

Hij is de opvolger van Cor Visser die 13 jaar aan het roer heeft gestaan van de stichting.
Berry van den Hout is geboren in Tilburg en verhuisde in 1990 naar Apeldoorn waar hij tot aan zijn pensionering rector was aan het Veluws College in Apeldoorn.

Zilveren Erepenning van Apeldoorn

Zilveren Erepenning van Apeldoorn bij afscheid van voorzitter Cor Visser van Stichting Koninklijk Apeldoorn

De schenking van de bronzen beelden van koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II Stuart aan Paleis Het Loo op 25 mei 2018 was tevens de afsluiting van het voorzitterschap van Cor Visser van Stichting Koninklijk Apeldoorn. Na deze rol 13 jaar te hebben vervuld trad Berry van den Hout aan als nieuwe voorzitter.

Meteen na de onthulling van de beelden ontving Cor Visser van burgemeester John Berends de Zilveren Erepenning van Apeldoorn. Het bestuur van Stichting Koninklijk Apeldoorn benoemde Cor Visser tot erevoorzitter.

Schenking bronzen beelden Willem & Mary aan Paleis Het Loo

Op 25 mei 2018 heeft Stichting Koninklijk Apeldoorn standbeelden van koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II Stuart geschonken aan Paleis Het Loo

De beelden zijn in opdracht van de stichting gemaakt door beeldhouwer de heer Eric Claus, die na een zorgvuldige selectie de opdracht heeft gekregen. De sculpturen zijn een onderdeel van het Willem & Mary 2017-project. Dit project is opgezet om het grote belang van koning-stadhouder Willem III en Mary II Stuart voor de ontwikkeling van de parlementaire democratie in West-Europa nader te belichten en aan een groter publiek kenbaar te maken. Geplaatst in het entreegebouw “Huis van Oranje” van Paleis Het Loo, zijn de beelden ook te zien tijdens de verbouwing van het paleis.

Certificaat van overdracht

Certificaat van overdracht aangeboden aan drs. M. van Maarseveen

Op 25 mei 2018 heeft Stichting Koninklijk Apeldoorn bronzen standbeelden van koning-stadhouder Willem III en Koningin Mary II Stuart aangeboden aan Paleis Het Loo. De heer drs. M. van Maarseveen, directeur Paleis Het Loo, heeft het certificaat van overdracht in ontvangst genomen.

Bekijk hier het Certificaat…

Renovatie en uitbreiding Paleis Het Loo

Renovatie en uitbreiding van Paleis Het Loo

De komende jaren werkt Paleis Het Loo aan een grootscheepse renovatie en uitbreiding. Ruim 30 jaar na de openstelling van Paleis Het Loo als museum is groot onderhoud noodzakelijk. Het groot onderhoud betreft vervanging van technische installaties, klimaatinstallaties en asbestsanering. Tegelijk met deze intensieve renovatie vindt een ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo plaats. Met een uitbreiding komt er meer ruimte voor wisseltentoonstellingen en publieksfaciliteiten en kan de omvangrijke collectie beter worden gepresenteerd aan de museumbezoekers.

Volg hier de verbouwing

Klik om onze folder te downloaden

TOP